ПОСАЂЕНЕ НОВЕ САДНИЦЕ У НАСЕЉУ КРАЈ ДУНАВА

На Дунавском кеју, који је један од најлепших делова не само Старог града већ и Београда, 1. марта су посађена нова стабла четинара. Иницијатива грађана који живе у том насељу била је намењена најмлађим суграђанима од којих се очекује да када једном када буду велики људи оплемењују простор у којем живе. У акцији сађења борића је учествовала и општина Стари град.

„Овде смо, пре свега, имали иницијативу људи који живе у овом насељу и очекујемо да ћемо наставити са уређењем овог дивног насеља на обали којем треба само мало улепшавања како би постало прави резиденцијални део наше општине. Ми увек прихватамо иницијативе станара и укључујемо се у све акције, а ово сигурно није крај већ почетак уређења простора на Дунавском кеју“, рекао је председник општине Стари град Дејан Ковачевић.

Овом приликом је најављено да ће стара и осушена стабла, која су небезбедна по грађане, бити исечена, а на њихово место биће засађена нова.

„Када прерасте одређену величину, дрвеће постаје опасно. Општина ће помоћи да се посади још зеленила где год треба и где год може да се засади“, додао је председник Ковачевић.