ПОМОЋ ОСОБАМА СА АУТИЗМОМ

За реализацију пројекта „Викенд програм“ Београдског удружења за помоћ особама са аутизмом, на седници Општинског већа додељена је новчана помоћ од 150.000 динара. Пројекат „Викенд програм“ настао је као неопходна подршка особама оболелих од аутизма и њиховим породицама. Како је предвиђено, период суботом и недељом од 9 до 17 часова, особе са аутизмом би проводиле у Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине, у Дневном боравку за децу са аутизмом у Диљској улици.

– Овај пројекат је започео у јуну и трајаће до краја ове године- каже председник Београдског удружења за помоћ особама са аутизмом Мирко Гојић. У оквиру овог пројекта особе са аутизмом моћи ће да учествују у ликовној и музичкој радионици, али ће и један део дана проводити у физичким активностима.

– Од великог значаја је да се родитељима створи могућност за предах макар викендом, од обавеза које имају током радне недеље. Тиме би се побољшали услови за функционисање читаве породице и родитељи би преко викенда сакупили снагу да се носе са свакодневним проблемима везаним за аутизам. Циљ нам је да се створе услови за што дужи боравак особа са аутизмом у оквиру породице, као и њихово осамостаљивање у функционисању ван породице- истиче Гојић.