ПОМОЋ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ПРОЈЕКТИМА УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА

Одлуком Општинског већа Градска општина Стари град ће бити покровитељ пројеката и активности које реализују удружења грађана.

Одлучено је да Градска општина Стари град буде покровитељ програма „За срећнију будућност“, који реализује удружење грађана „Европски центар за толеранцију.“ Ово је њихов први пројекат, а циљ им је да помогну особама са посебним потребама.

„Европски центар за толеранцију“ основао је Клуб као облик ванинституционалног модела заштите за особе са посебним потребама, које се налазе у својим породицама, а нису обухваћене ниједним организованим обликом социјалне заштите и образовног система. Клуб би био подстицајна средина која омогућава одржавање социјалних, образовних и физичких функција ових особа и њихово укључивање у заједницу. Поред тога формираће се стручни тимови за рад са породицом. За реализацију програма одобрена је помоћ од 200.000 динара.

Иницијатива младих за људска права, чији је циљ развој омладинског

активизма у области људских права и антидискиминације. Иницијатива младих за људска права организовала је, између осталог, трећи фестивал „Дани Сарајева“ у Београду. Фестивал који је одржан од 14. до 17. маја имао је за циљ да обнови везе између Сарајева и Београда и сруши постојеће предрасуде. Реализацију њихових програма и пројеката Општина ће помоћи са 100.000 динара

Добротворно друштво „Гајрет“, спроводи пројекат „Капираш ли међуверје“, чија је тема сарадња различитих конфесија у форми сусрета младих из бивше Југославије. Градска општина Стари град је такође, прихватила да буде покровитељ и да помогне са деведесет хиљада динара његову реализацију.