ПОЛИЦИЈСКА СТАНИЦА СТАРИ ГРАД ДОБИЛА НОВЕ СКУТЕРЕ

Челници општине Стари град уручили су 29. јула кључеве четири нова ,,V-click” скутера, марке ,,Peugeot” полицијској станици општине ради унапређења безбедности суграђана и очувања јавног реда и мира током летњих месеци.

– Ово су први скутери које смо уступили нашој полицијској станици, уколико се ова акција покаже као корисна и ефикасна, планирамо да њихов број повећамо. Њихова намена је пре свега безбедносна, али и превентивна. Грађани понекад имају притужбе на одређене комуналне проблеме, као и на буку младих у парковима, тако да ће се ти проблеми помоћу нових возила брже решавати – изјавио је председник општине Стари град Дејан Ковачевић, који је затим лично проверио исправност рада мотора скутера.

Овој набавци су претходили и други облици помоћи општинској полицијској станици – Стари град је донирао опрему за видео надзор, чамце за Речну полицију, рачунаре за прозивни систем, као и месечне новчане награде за ватрогасце и полицајце.

– Захваљујемо се нашој општини Стари град на овој помоћи, то није први пут да нам излазе у сусрет. Нова возила ћемо усмерити ка парку Калемегдан, простору око СРПЦ-а ,,Милан Гале Мушкатировић”, али ћемо разматрати и обиласке других паркова централног дела града. Покушаћемо да идемо на терен у пару, по два скутера, који ће нам омогућити лакше сналажење кроз саобраћајну гужву и бржу контролу школских и угоститељских објеката – рекао је Владан Радосављевић из полицијске станице Стари град, нагласивши да се у првих шест месеци ове године стопа кривичних дела у овом делу града знатно смањила.