ДОДЕЉЕНА НАГРАДА „ПОЛИЦАЈАЦ ГОДИНЕ“ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Председник Радослав Марјановић уручио је данас традиционалну награду општине Стари град „Полицајац године“ најистакнутијим припадницима Полицијске станицу „Стари град“ за резултате постигнуте у извршавању безбедносних задатака и пружању значајног доприноса очувању јавног реда и мира, имовине и безбедности грађана. Свечаном уручењу захвалница и новчаних награда присуствовао је начелник староградске Полицијске станице, мајор Раденко Ресановић.

Признање „Полицајац године“ и новчана награда у износу од 50.000 динара ове године припала је полицијским службеницима Николи Зубовићу, Теодори Младеновић и  Милошу Курћубићу.

Председник Марјановић је честитао добитницима на заслуженим наградама  и нагласио да општина Стари град желели да се захвали припадницима полиције за изузетно залагање, професионалност у извршавању задатака и посвећеност очувању јавног реда и мира,  али и да настави традицију награђивања полицајаца коју је, након неколико година прекида, обновила прошле године.

„Познато је колико је важан посао који радите. Ми знамо да ваш позив носи опасности и ризике. Наша општина то препознаје и поштује. Општински Савет за безбедност, у чијем раду учествује начелник Ресановић, кроз сарадњу са вама и системски приступом, ради на превенцији у области безбедности. Кроз заједничку сарадњу можемо да урадимо много више и остваримо значајније резултате у погледу безбедности свих наших суграђана, као и на очувању имовине, јавног реда и мира. Обновили смо традицију доделе ових признања прошле године и то је традиција која ће се наставити у годинама које су пред нама јер ви то свакако својим радом, трудом и посвећеношћу заслужујете”, истакао је Радослав Марјановић.

Начелник Полицијске станице „Стари град“ мајор Раденко Ресановић, захвалио се председнику општине у име свих запослених и награђених полицајаца.

„Сигурни смо да Старограђани знају да смо ми ту за њих 24 сата, седам дана у недељи и да се трудимо, и трудићемо се да се осећају сигурније и безбедније”, нагласио је Ресановић и истакао да је општинска награда „Полицајац године“ велики подстрек и признање за све службенике староградске полицијске станице.

Подсећамо да је општина Стари град је у новембру 2020. године образовала Савет за безбедност са циљем да се системски и у сарадњи са другим надлежним органима пружи стручна помоћ на превенцији и побољшању безбедности у локалној заједници. Конституисање Савета допринело је унапређивању сарадње општине и полиције, што је резултирало стварањем безбеднијег окружења за све грађане.