ПОКЛОНИ УГРОЖЕНИМА УМЕСТО ПРАЗНИЧНИХ ПРОСЛАВА

Стари град је прва, и за сада, једина београдска општина која је одустала од новогодишњих прослава, а новац намењен за те сврхе ће бити преусмерен социјално угроженим породицама с децом.

Заменик председника Градске општине Стари град тврди да је општина препознала импулс грађана и грађанки који су покренули акцију подстицања градова и општина широм Србије да одустану од празничних концерата и да новац намене онима којима је неопходан.

– Припремили смо пакетиће за децу из социјално угрожених породица и у наредним данима ћемо их посетити, дружити се с њима, уручити им поклоне и преносити дух празничне атмосфере. Наш задатак је да ширимо солидарност и хуманост – каже Ненад Боровчанин и додаје да је општина одустала од празничних прослава, које је претходних година организовала, као и од штампања и набавке репрезентативног материјала за који се сваке године троши доста новца.

Новац који се „штеди“ на овај начин, биће преусмерен и на одржавање традиционалне акције „Бебама на дар“ у којој општина поклон-честиткама у износу од 10 хиљада динара родитељима новорођене деце на Старом граду честита принову.

Читава акција почела је у Пожеги, која је одустала од помпезног дочека Нове године на градском тргу, како би се поправио скенер у болници. Потом су ову иницијативу кренуле да прате и друге општине и градови, а Стари град је за сада једина београдска општина која се придружила.