КАКО ГРАЂАНИ ДА ПОМОГНУ У ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Савет за заштиту животне средине општине Стари град, на челу са проф. др Надом Костић, у среду 28. децембра, у свечаној сали ГО Стари град, од 15 часова, почиње серију едукативних еколошких семинара за Старограђане.

Прво предавање посвећено је теми „Како грађани да помогну у заштити животне средине”. Чланови Савета пружиће све потребне информације о актуелним општинским пројектима заштите животне средине, као и савете за практичну примену еколошких принципа у домаћинствима, од сепарације отпада до рециклаже (истрошених сијалица, пластичних кеса, телевизора, компјутера и старих електроапарата).

Едукативни семинари са предавањима, филмовима и саветима стручњака, наставиће се после новогодишњих и божићних празника.

Стари град је општина која води рачуна о екологији и заштити животне средине. Осим едукативних активности, Савет за заштиту животне средине спроводи вишегодишње акције које развијају еколошку свест суграђана.

Редовно се врши замена истрошених сијалица и неонки новим, штедљивим сијалицама, а у општинској згради су постављене посуде за прикупљање истрошених батерија, старих сијалица и неонки.

Решавајући један од највећих комуналних проблема Старог града, континуирано се постављају хигијенске кесе за кућне љубимце у све улазе зграда. Крајем прошле године општина је набавила „GO BUSTERS“- револуционарне чистаче псећег отпада са тротоара и улица.

Подсећамо да Старограђани у просторијама Контакт центра, у приземљу општинске зграде, у канцералији број 6, могу лично да преузму „еко-кесе“ за сепарацију кућног отпада. Позивом на телефонски број центра 785 – 2 – 999 добићете све потребне информације о активностима ГО Стари град, као и о предстојећим еколошким акцијама и едукативним семинарима.