ПОДРШКА ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД КЛУБУ КОШАРКЕ У КОЛИЦИМА ,,СОКО“

Члан Већа Градске општине Стари град Недељко Јовановић посетио је први турнир 3×3 за кошаркаше у колицима и том приликом члановима Клуба кошарке у колицима ,,Соко“  уручио је две гарнитуре дресова и тренерки. Средства за набавку спортске опреме обезбедио је бивши рукометаш и репрезентативац Србије Драган Шкрбић.

У разговору са представницима ККК ,,Соко“, препознали смо прилику да општина Стари град и Савез спортова Стари град пруже подршку клубу са наше општине. ККК ,,Соко“ чине млади људи који су упркос својим личним борбама и инвалидитету успели да се издигну и дају прави пример свима нама. Без обзира на све препреке са којима се суочавају, они су мотивисани да се боре како у животу, тако и на теретну. Кошарка у колицима постаје све заступљенија у свету и код нас и зато је подршка домаћим клубовима од пресудног значаја – истакао је Јовановић.

Говорећи о својим мотивима за пружање подршке КKК ,,Соко“, некадашњи репрезентативац Србије Драган Шкрбић рекао је да се са задовољством одазвао позиву свог некадашњег саиграча и пријатеља Недељка Јовановића, јер верује да ове храбре људе треба подржати и подстицати у њиховом настојању да се баве спортом. С обзиром на то да је  директор компаније чији су послови уско везани са медицином и спиналном хирургијом, истакао је, да је врло упознат са проблемима са којима се ови људи сусрећу због чега сматра да је бављење спортом изузетно значајно и пожељно.

Јовановић се захвалио Драгану Шкрбићу што се одазвао позиву и нагласио је да је ово само почетак успешне сарадње и да ће општина Стари град у будућности наставити да мисли на спортисте и  спортске клубове са територије наше општине.