ПОЧЕЛО КУПАЊЕ НА „ГАЛЕТУ”: ПОСЕТИОЦИ ЈЕДИНСТВЕНИ У ОЦЕНИ -„ДЕСЕТКА”

Летња сезона купања на отвореним базенима СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић” почела је у петак 16. јуна. Уз бесплатни улаз, поклон наше општине свим Београђанима, посетиоце популарног „Галета” дочекало је беспрекорно уређено купалиште, са лежаљкама и хладом сунцобрана, и кристално чиста вода у олимпијском, рекреативном и дечјем базену.

Све је било „цакум-пакум” скоцкано и спремно да се, под будним оком спасилаца, преко 600 купача, које смо затекли око 12 сати, безбрижно и опуштено препусте правом велнес освежењу по сунчаном и топлом јунском дану.

– Читав комплекс је диван, беспрекорно чист, а вода кристално бистра. Све је за десетку! – оценили су почетак сезоне Татјана и Владимир Ђусић.

Наши саговорници станују у близини спортског центра и активно проводе пензионерске дане.

Староградска породица Цинцар, тата Саша, мама Драгана са двогодишњим Андријом, такође упућује похвале „Галету”.

– Јутрос смо видели прилог на РТС-у да се данас отвара наш омиљени базен, да је бесплатан улаз, и дошли смо. Андрија је целу прошлу годину провео овде – оценила је Драгана Цинцар.

Да комплекс отворених базена спортског центра на Дунавском кеју буде приступачнији Старограђанима побринула се наша општина. Наиме, према одлуци Скупштине, карте за отворене базе јефтиније су током радне недеље, а посебне погодности имају грађани са „Староградском картицом“, јер је за њих цена улазница нижа за додатних 20 одсто.

Тако целодневна карта радним даном износи 250, а за власнике картице 200 динара. Најниже цене улазница су за посете после 16 часова, радним данима, када се за једну карту плаћа 150, односно 120 динара са картицом.

– То је одлична вест, али и до сада су цене биле коректне. „Гале” је моје „број 1″ место током лета. Данас сам сама на нашој „дорћолској плажи”, на коју иначе редовно долазим са супругом – рекла нам је Гордана Ђорђевић са Дорћола.

Среда је дан када бесплатан улаз на базен за све ученике основних и средњих школа, и пензионере са „Староградском картицом“.

Весело друштво шестака из Основне школе „Браћа Барух” – Предраг, Марко, Стеван, Данило и Никола, манекенски позирајући нашем фоторепортеру на ивици базена, поручили су свим другарима да је „овде СУПЕР” и да ће редовно да долазе на купање.

Иначе, карта за децу од 7 до 10 година је симболична и износи 100 динара. За пензионере је 200, а уз „Староградску картицу” 160 динара. Све особе са инвалидитетом са општине Стари град уз исту картицу могу на базене ући потпуно бесплатно.

Током викенда карте су остале на прошлогодишњем нивоу – 300 динара, а од 16 часова – 200 динара, с тим што важи попуст од 20 одсто за власнике „Староградске картице“.

Судећи по данашњој посети популарном „Галету”, иако лето још званично по календару није стигло у наш град, најбоља дорћолска плажа је, уз добру музику и услугу из оближњих кафића, уз жамор веселих школараца, раздраганих малишана са родитељима, девојкама и младићима, и увек за рекреацију расположених староградских пензионера, већ данас постала центар опуштених летњих вибрација на Старом граду.

И за крај подсећамо Старограђане да се „Староградска картица“, са којој се остварује додатни попуст за базенске карте и бесплатан улаз средом за пензионере, може добити уз важећу личну карту у општинском Контакт центру, радним даном од 8 до 16 часова. Више информација можете добити на телефон 785 2 999.