ПОЧЕЛО КРСТАРЕЊЕ БРОДОМ „БЕОГРАД 25“

Брод „Београд 25“ од данас вози све заинтересоване Београђане и остале туристе на релацији Дорћол (испред СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“) – Ада Међица – Дорћол. Заменица председнице општине Стари град Ана Даниловић изјавила је на конференцији за новинаре и промотивној вожњи бродом да је општина Стари град уложила значајна средства у поправку брода како би побољшала туристичку понуду општине и града пред почетак бројних летњих манифестација и Универзијаде.
– Очекујемо да ће интересовање за вожњу бродом „Београд 25“ бити велико, баш као и ранијих година када је брод превезао велики број Београђана и туриста. Посебно ћемо обратити пажњу на еколошке акције које нас очекују овог месеца, као и на „Фиш фест“ као једну увертиру пред Универзијаду када очекујемо велики број туриста – рекла је Ана Даниловић.
Заповедник брода Ненад Плазинић истакао је да се овогодишњи програм пловидбе разликује у односу на претходне године када је брод пловио само једном дневно.
– Од ове године брод полази сваког дана у два термина, у 18.30 и у 20.20 часова. Капацитет брода је 50 путника, а цена карте за одрасле износи 300 а за децу 150 динара. Свака вожња траје сат и по времена – рекао је Ненад Плазинић. Он је најавио да ће брод „Београд 25“ од 8 часова ујутру бити доступан и за различите програме: ђачке екскурзије, рођендане, уговорене пловидбе, излете. Као једно од најзанимљивијих крстарења Плазинић је издвојио ноћну вожњу на релацији Дорћол–Земун–Бранков мост–Дорћол, која почиње у 22 сата.
Све додатне информације и резервације могу се добити у ЈП СРПЦ “МГМ” на телефон 011/ 2182 242, факс 2182 687, на сајту www.jpmgm.rs. или директно код заповедника брода Ненада Плазинића на број телефона 063/347-832.