POČELO KRSTARENJE BRODOM „BEOGRAD 25“

Brod „Beograd 25“ od danas vozi sve zainteresovane Beograđane i ostale turiste na relaciji Dorćol (ispred SRPC „Milan Gale Muškatirović“) – Ada Međica – Dorćol. Zamenica predsednice opštine Stari grad Ana Danilović izjavila je na konferenciji za novinare i promotivnoj vožnji brodom da je opština Stari grad uložila značajna sredstva u popravku broda kako bi poboljšala turističku ponudu opštine i grada pred početak brojnih letnjih manifestacija i Univerzijade.
– Očekujemo da će interesovanje za vožnju brodom „Beograd 25“ biti veliko, baš kao i ranijih godina kada je brod prevezao veliki broj Beograđana i turista. Posebno ćemo obratiti pažnju na ekološke akcije koje nas očekuju ovog meseca, kao i na „Fiš fest“ kao jednu uvertiru pred Univerzijadu kada očekujemo veliki broj turista – rekla je Ana Danilović.
Zapovednik broda Nenad Plazinić istakao je da se ovogodišnji program plovidbe razlikuje u odnosu na prethodne godine kada je brod plovio samo jednom dnevno.
– Od ove godine brod polazi svakog dana u dva termina, u 18.30 i u 20.20 časova. Kapacitet broda je 50 putnika, a cena karte za odrasle iznosi 300 a za decu 150 dinara. Svaka vožnja traje sat i po vremena – rekao je Nenad Plazinić. On je najavio da će brod „Beograd 25“ od 8 časova ujutru biti dostupan i za različite programe: đačke ekskurzije, rođendane, ugovorene plovidbe, izlete. Kao jedno od najzanimljivijih krstarenja Plazinić je izdvojio noćnu vožnju na relaciji Dorćol–Zemun–Brankov most–Dorćol, koja počinje u 22 sata.
Sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti u JP SRPC “MGM” na telefon 011/ 2182 242, faks 2182 687, na sajtu www.jpmgm.rs. ili direktno kod zapovednika broda Nenada Plazinića na broj telefona 063/347-832.