ПОЧЕЛИ БЕСПЛАТНИ ЧАСОВИ ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА ЗА ШКОЛАРЦЕ СТАРОГ ГРАДА

„Француски за Џ“ – бесплатни курс француског језика за ученике староградских основних школа од трећег до осмог разреда, који организује Градска општина Стари град, почео је у суботу, 7. октобра.

У великој општинској сали полазницима је, у присуству њихових родитеља, уводни час одржала професорка француског језика и књижевности у пензији, госпођа Анка Ивковић, која ће током целе школске године волонтерски радити са пријављеним ученицима.

Уводном часу је присуствовао и председник општине Стари град Марко Бастаћ. Поздрављајући присутне ђаке и родитеље он је нагласио да је жеља општине да деца Старог града буду грађани света.

Након почетног упозавања, професорка Ивковић је, као искусни педагог и врсни познавалац страног језика, урадила малу тријажу са пријављеним основцима, како би се према степену знања француског језика формирале групе за наставу.

Осим тога, урађена је и мини анкета о мотивима који су утицали на ученике да се пријаве за стицање знања из француског језика.

– Општи утисак је да су и ученици и њихови родитељи задовољни. О томе говоре срећна и задовољна лица основаца након уводног часа, а и родитељи су добили оно што су очекивали кад су пријављивали своју децу – износи своја запажања професорка Ивковић и наглашава да ће часови бити базирани на „усменој комуникацији на слух и усменој продукцији”, што је најбољи и наефикаснији начин да се у опуштеној комуникацији, интерактивно, научи један страни језик.

Искуство и знање које је професорка Анка Ивковић током радног века стицала као професор у „Рибникару“ и Петој београдској гимназији, потом као предавач на стручним семинарима за професоре француског и као саветник у министарству просвете, сада је доступно староградским основцима који желе да науче француски, сваке суботе, у два термина – од 11 до 12, и од 12 до 13 сати, у просторијама општине Стари град.

Одзив и интересовање староградских родитеља и основаца је велико. До сада се за учење француског пријавило 80 полазника, а списак није коначан јер се општинском Контакт центру свакодневно јављају заинтересовани. Бесплатни курс француског језика трајаће током читаве школске године.

Подсећамо да захваујући општини Стари град ускоро креће и бесплатни програм учења енглеског језика за петогодишњаке и шестогодишњаке у староградским вртићима.