ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ЈОШ ЈЕДНОГ ДЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА НА ДОРЋОЛУ

Председик Градске општине Стари град Радослав Марјановић, заменик председника Александар Тодоровић и члан Већа општине Никола Благојевић заједно су са руководиоцем центра за информисање ЈКП „Зеленило Београд“ Мирјаном Обућински обишли почетак радова на изградњи новог дечијег игралишта у Панчићевој улици, испред броја 14.

На иницијативу Градске општине Стари град, у сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд“, наставља се започето уређењем јавних зелених површина и изградња нових дечијих игралишта на Дорћолу. Радници ЈКП „Зеленило Београд“ почели су данас уређење зелене површине површине од 1607 квадратних метара, на којој ће се поставити реквизити за ново игралиште за малишане из стамбеног насеља.

„Пројекти уређења запуштених јавних и зелених површина које спроводимо у сарадњи са градским комуналним предузећима су од великог значаја за све наше суграђане, посебно за најмлађе и најстарије Старограђане. У наредном периоду ће их бити још више широм Старог града јер желимо да уредимо просторе о којима нико деценијама није водио рачуна.  Ове године је општина издвојила одређена средства и за уређење међублоковских простора, зелених површина, међублоковских стаза и степеништа. Поред пројеката мањег обима попут овог у Панчићевој улици, са градом интензивно радимо на припреми пројекта изградње великог парка на Дорћолу.   „Линијски парк” који ће се налазити на простору некадашње пруге, од Бетон хале до Панчевачког моста са новим садницама дрвећа, пешачким, бициклистичким и трим стазама постаће зелена оаза у срцу нашег Старог града. Наш циљ је да реализацијом конкретних пројеката, без обзира да ли су они по свом обиму мали или велики унапредимо квалитет живота свих грађана наше општине.“, нагласио је председник општине Стари град Радослав Марјановић.

Савремено дечје игралиште обезбедиће најмађим суграђанима простор са неопходним реквизитима за игру, у складу са прописаним стандардима безбедности.

„Подлога новог игралишта биће од ливене гуме на којој ћемо поставити реквизите за узраст деце од 2 до 12 година – пецалицу, металне љуљашке са два седишта, као и комбиноване реквизите и две њихалице за малишане до 5 година старости. Поред игралишта поставиће се још седам бетонских клупа и неколико бетоских ђубријера. Осим дечијег игралишта садашња зелена површина, укупно површине од 1,6 хиљада квадратних метара бити потпуно нивелисана, изравната и преуређена са новим травњаком и са новим пешачким стазама“, навела је Мирјана Обућински.

Укупна вредност радова које изводи ЈКП „Зеленило Београд“ износи око 6,4 милиона динара, а рок за њихов завршетак је 31. мај ове године.

Подсећамо да је Дорћол у последњих годину дана богатији за још два дечја игралишта – у Деспота Ђурђа и у Дубровачкој улици, као и за новоуређени паркинг простор са тридесет четири места на некад запуштеном јавном простору у Дубровачкој 22.