„ПЛИВАМ, ЈЕР ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ ШАМПИОН“

АКЦИЈА ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД И ВАТЕРПОЛО КЛУБА „ЦРВЕНА ЗВЕЗДА“

На базенима Спортског центра ”25. мај”, у суботу 3. септембра, свечано ће бити отворена велика акција под називом: ”Пливам, јер желим да будем шампион”, у заједничкој организацији Скупштине општине Стари град и Ватерполо клуба ”Црвена звезда”. Том приликом, гостоваће мали ватерполисти, чланови „Звезде“ (годиште 1994/95), који ће демонстрирати своје пливачко и ватерполо умеће. Очекује се учешће најмање 200 малишана.
Конференцијом за новинаре, одржаној у уторак 30. августа, у просторијама општине, акцију су најавили Мирјана Божидаревић, председник општине Стари град, Бранислав Јерковић, тренер ватерполо клуба ”Црвена звезда” и Петар Бојовић, члан општинског већа Старог града.


Малишани из осам основних школа са Старог града, узраста од првог до четвртог разреда као и предшколци, добили су тако бесплатну пливачку обуку, за непливаче и полупливаче која ће трајати најмање два месеца. Планирано је да се тренинзи одржавају свакодневно (сем викенда) од 10 до 12 сати пре подне и поподне од 18 сати, под будним оком четири високо школована тренера ВК „Црвена звезда“. Очекује се учешће најмање 200 заинтересованих дечака и девојчица, којима ће на располагању бити два засебна базена: За непливаче мали базен дубине до 80 цм, а за полупливаче велики базен. Организатори апелују на родитеље, наставнике и васпитаче да деца када крену на ови пливачку са собом обавезно понесу поред обавезне опреме и капу и фен за сушење косе.
-Драго ми је да је дошло до реализације једног оваквог пројекта јер је најважније да се најмлађи баве спортом и правилно се развијају. Осим овог пројекта, општина Стари град доста улаже у вртиће, школе и надам се да ће ова акција наићи на обострано задовољство-рекла је Мирјана Божидаревић.
Према речима Петра Бојовића, члана општинског већа Старог града, општина има интерес да буде покровитељ једне овакве акције из више разлога. Један од разлога је да што више деце буде склоњено са улице како би се бавили спортом јер то доводи до правилног развоја њиховог карактера. Битна нам је и помоћ Спортском центру 25. мај. Због комплексне ситуације везане за тај објекат, општина је планирала да уложи, у оквиру првог дела акције, око 400 000 динара, како би се покрили термини обуке која ће се одвијати свакодневно. Ако се после прва два месеца акција покаже оправданом и одзив буде добар, размислиће се и о њеном наставку.