ПЛЕМЕНИТИ ПОЛИЦАЈАЦ И ОПШТИНА ПОМАЖУ ДЕЦУ ИЗ ЗВЕЧАНСКЕ

Полицајац Саша Кнежевић, припадник „Речне полиције“, по трећи пут, одрекао се награде од 5 000 динара (укупно 15 000), коју му је, за посебне резултате у раду, доделила Градска Општина Стари град. Према жељи награђеног, овај новац је поново послат као помоћ малишанима у Звечанској. Са додатних 95 000 динара, општина Стари град се придружила овом изузетно хуманом гесту тако да ће укупно 100 000 динара бити уплаћено Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.

Подсетимо, 2007. године, када је награђен први пут, Саша Кнежевић је скочио у реку из полицијског чамца, како би спасао утопљеника из Саве, а други пут је награђен у марту 2011. године. Саша Кнежевић је од 1987. године у „Речној полицији“ и ради на месту шефа смене.

Поред племенитог Саше Кнежевића, новчане награде у висини од 5.000 динара и незванично признање “Полицајац месеца” за јануар, фебруар и март 2012. године, општина Стари град је доделила и његовим колегама из Речне полиције: Радети Милуновићу, за јануар и Срђану Милутиновићу (март).

Такође, из Полицијске станице „Стари град“, награде су добили: Горчило Смоловић , Горан Шобић и Иван Марковић (јануар), Павле Грба, Александар Поповић и Драган Радојчић (фебруар), као и Душан Јовановић, Марко Николић и Дејан Димески (март).

Из ватрогасне бригаде награђени су: Бранислав Николић (јануар), Предраг Радоњић (фебруар) и Предраг Милошевић (март).

Општина Стари град наставља са традиционалним награђивањем најуспешнијих полицајаца и ватрогасаца са своје територије. Током протеклих година, општинску награду добило је више од 400 полицајаца, који су се посебно истакли на очувању јавног реда и мира, имовине и безбедности грађана Старог града. И у 2012. години, за награђивање „Полицајаца месеца“, општина је из буџета издвојила 300.000 динара.