ПЕТНАЕСТИ КРОС СТАРОГ ГРАДА

Петнаести ”Крос Старог града” биће одржан у среду 3. октобра 2007. код капије Карла Великог, испод Калемегдана (у Доњем граду), с почетком у 12 сати, у организацији Атлетског клуба ”Комета” и под покровитељством Градске општине Стари град, која је за ту прилику за Савез спортова „Стари град“ издвојила 130 000 динара.

На овом школском такмичењу сваке године, у пролеће и јесен, наступи око 3.000 ученика Основних и Средњих школа, као и факултета, који се налазе на територији градске општине Стари град. На стазама различитих дужина, од 300 до 800 м, у 26 трка ће наступити око 1.500 ученика. Такмичење траје од 12 до 15 сати.

Најзанимљивије ће бити трке ”првака” (најмлађих ученика), али и екипне трке репрезентација Основних школа у оквиру ”ЛИГЕ ШАМПИОНА”, састављене од ”осмака” (ученици осмог разреда), у којима се најбржи боре за велики шампионски пехар и медаље, како у мушкој, тако и у женској конкуренцији. Такође, и меморијална трка ”Проф. Никола Поповић” у којој трче ’’петаци’’ (ученици петог разреда), а најуспешнији ће понети велики прелазни пехар, који се додељује у знак сећања на изузетног педагога физичке културе.