ОТВОРЕНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ПИТАЊА РОМА И ИНВАЛИДА

Општина стари град, отворила је, 12. априла, у просторијама месне заједнице Доњи град у улици Тадеуша Кошћушка 36 (улаз из Страхињића Бана 2), канцеларије за питања рома и инвалида. Канцеларије је отворила Вјера Радовић, члан општинског већа Старог града.

-Дуго смо имали у плану да остваримо идеје за отварање ове две канцеларије. У свему нам је помогла управа општине, посебно господин Дејан Ковачевић, начелник, који је пронашао решење за моју молбу. Много сам срећна због дога, мада је ово минимум онога што можемо да урадимо и да помогнемо угроженим становницима, било да су инвалиди и посебно Роми. Ја се надам да ћемо унапредити живот те две заједнице. Општина планира и да на истом несту отвори и канцеларију за питања младих где ће одборници младих са Старог града решавати питања омладине, која су прилично занемарена – рекла је Вјера Радовић. Како је објаснила, општина ће вероватно имати разлога и да материјално помогне и подржи пројекте и идеје све те три делатности, иако оне нису у надлежности општинске локалне самоуправе.

– Прво треба да региструјемо Роме на Старом граду у посебној картотеци. Већ смо направили упитник у коме ће се одговарати на питања о томе да ли деца похађају школе или вртиће, да ли је регулисано здравствено осигурање, какво им је опште здравствено стање, итд.-рекла је Рада Николић, повереник за ромска питања. Она је додала да заинтересовани грађани све додатне информације могу добити преко телефона 2630-791 и 3300-635 а своја питања и сугестије могу слати и на e-mail : rnikolic@starigrad.org.yu

-Ово је за нас велики дан јер смо коначно добили своје просторије. Пре извесног времена, обратили смо се општини Стари град, госпођи Вјери Радовић која нам је изашла у сусрет. Обраћали смо се разним општинама али нам је Вјера једина одржала реч. Радује нас што ћемо срађивати са осталим организацијама са којима делимо просторије – рекао је Предраг Јеличић, председник скупштине Форума младих са инвалидитетом

Ово догађају присуствовали су и Жељко Илић извршни директор форума младих са инвалидитетом, као и Фадиљ Еминовић, асистент на дефекторлошком факултету. Домаћин је била Љиљана Петковић из М.З. Доњи град.