ОТВОРЕНА ЕЛЕКТРОНСКА ЧИТАОНИЦА НА ФАКУЛТЕТУ ЗА ФИЗИЧКУ ХЕМИЈУ

На Факултету за физичку хемију, данас је свечано отворена електронска читаоница, опремљена захваљујући донацији Градске општине Стари град. Читаоницу је отворио декан, проф др Шћепан Миљанић, а у име општине, догађају је присуствовала Ана Даниловић, заменица председнице.

– Ово је један од мањих али елитних факултета Универзитета у Београду. Електронска читаоница представља систем захваљујући коме ће наши студенти моћи да изнајмљују нет бук рачунаре што чини други корак ка стварању „електронског факултета“. Први корак, такође захваљујући помоћи општине, је била набавка факултетског информационог система-компликованог софтвера који омогућује да све послове, а нарочито оне који се односе на студенте, водимо електронски (пријављивање испита, оцењивање, статистике…)- рекао је Шћепан Миљанић, који се захвалио Старом граду, односно председници Мирјани Божидаревић и Ани Даниловић.

– Пошто се овде обављају фантастични експерименти и наши физички хемичари постижу изванредне резултате у Србији и у иностранству, надамо се да ће им електронска читаоница помоћи, како на основним студијама, тако и на мастер и докторским студијама. Они ће сада бесплатно моћи да користе све електронске материјале из архиве факултета, као и са интернет мреже – рекла је Ана Даниловић.

Аутор пројекта електронске читаонице је проф Љиљана Дамјановић, а отварању је, поред осталих, присуствовао и професор Lester Wilson, са Iowa State универзитета из САД. Поред е-читаонице, данас је истовремено отворена и изложба слика професора са овог факултета.