ОТВОРЕН УСЛУЖНИ ЦЕНТАР У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

У новоотвореним просторијама општине Стари град, данас је почео са радом Услужни центар у којем ће грађани на једном месту моћи да се информишу, пријаве проблеме и добију одговоре на сва питања из надлежности општине. Такође, грађани са пријавом боравка на територији Градске општине Стари град биће у прилици да овде добију и персонализовану картицу са којом могу да се пријаве на бесплатне програме и остваре бројне попусте и погодности у оквиру програма „Стари град мисли на тебе“.

Отварању Услужног центра присуствовао је и председник општине Стари град Радослав Марјановић.
„Отварањем Услужног центра желимо да будемо корак ближе нашим грађанима. Намера нам је да комуникацију са грађанима унапредимо и учинимо још бољом и ефикаснијом. Осим информација, грађани у Услужном центру имају могућност да добију и персонализовану картицу ,,Стари град мисли на тебе“, уз коју могу да се пријаве на бесплатне програме које организујемо али и остваре бројне попусте и бенефите. Старограђанима ће, уз картицу, бити на располагању више од 50 бесплатних културно уметничких, рекреативних и спортских програма, намењених различитим узрастима и афинитетима.

Такође, у сарадњи са нашим партнерима, за грађане смо припремили и бројне попусте и погодности, а нашем позиву за учешће у реализацији програма ,,Стари град мисли на тебе“ до сада се одазвало више од две стотине партнера“, истакао је председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић и додао да персонализовану картицу могу добити сви Старограђани старији од 15 година, а потребно је да дођу у Услужни центар и попуне предвиђени формулар.

Председник општине је овом приликом најавио и богат летњи програм намењем нашим најстаријим суграђанима, у оквиру којег ће бити понуђене занимљиве рекреативне, културне, едукативне и активности социјалне подршке. Програми су бесплатни и намењени свим сениорима са општине Стари град који преузму општинску персонализовану картицу „Стари град мисли на тебе“.

У понуди су следеће бесплатне активности: школа декупажа, школа сликања, креативна радионица ручног рада, еко радионица (израда ташни од хартије), рекреативне и плесне вежбе, групна шетња, крстарење Савом и Дунавом и пливање на базенима СЦ „25.мај – Милан Гале Мушкатировић“.

Информације о бесплатним програмима и персонализованој картици „Стари град мисли на тебе“ могу се добити сваког радног дана од 8 до 16 часова, у Услужном центру општине Стари град (улаз из Нушићеве улице, угао са Македонском), као и путем броја телефона – 0800 077 775 (бесплатан телефонски позив).