ОСМИ ТАНГО ФЕСТИВАЛ

Великим Танго спектаклом, који ће се у четвртак, 3. новембра у 20 сати одржати у Коларчевој задужбини, биће отворен 8. Интернационални Београдски Танго Фестивал у организацији Београдске Танго Асоцијације.

Као и свих претходних година, покровитељ манифестације је општина Стари град.

Публици ће се представити Beltango quintet, домаћи ансамбл који важи за један од најпризнатијих светских танго оркестара. На сцени ће им се придружити плесачи из Буенос Аиреса, Adrian Veredice & Alejandra Hobert i Daniel Aranda и Annatina Luck, гости из Будимпеште Johanna Kulik, Josip Bartulovič и Santiago Maciel, а на програму ће бити нумере из различитих танго епоха.

Фестивал ће се наставити 4., 5. и 6. новембра гала плесним вечерима у Централном дому војске Србије и ЈРБ-у, а током фестивала биће организоване и мајсторске радионице за љубитеље танга са плесним искуством.

Програме Фестивала сваке године, поред многобројне домаће публике, посећују и бројни танго туристи из двадестак земаља света, јер је Фестивал, већ у првим годинама свога постојања, Београд и Србију уцртао на незаобилазно место на мапи танго туризма и светских танго фестивала. Поред Старог града, фестивал су подржали и Секретаријат за културу града Београда Туристичка организација Београда и Амбасада Аргентине.