ОПШТИНА ЗАХВАЛИЛА ВОЛОНТЕРИМА

Ванредно стање је за нама, али писма и поруке захвалности Градској општини Стари град од стране корисника услуга Волонтерског сервиса и даље стижу. Захваљујући чак стотини наших суграђана, Волонтерски сервис ГО Стари град је током ванредног стања успео да услужи више од 3.500 домаћинстава, односно 5.000 Старограђана.

Од почетка кризе изазване корона вирусом, Волонтерски сервис општине Стари град је сваког дана на терену имао између 60 и 70 волонтера. У име свих оних којима је помоћ пружена, било у одласку у набавку, по лекове или при шетњи љубимаца, општина је оргнанизовала пријем на ком су волонтерима уручене потврде, захвалнице и ваучери у вредности од 5.000 динара за куповину.

Уједно је то била и прилика да се људи који су се упознали и сарађивали током ванредног стања, поново сретну и размене утиске. Омиљен, како међу корисницима, тако и међу осталим волонтерима, глумац Бранко Бабовић поручио је присутнима како треба наставити са активностима којима се помаже људима, јер се тако заправо помаже себи.

„И даље ме зову људи код којих сам одлазио као волонтер. Много ми је драго због тога и част ми је што сам међу свима вама”, казао је волонтерима глумац, познат као Ђура Палица.

Његовим речима придружили су се и остали волонтери, рекавши да им је искуство било драгоцено, као и осећај да некоме отклоне страх и обезбеде, бар тренутни мир.

Члан Већа општине Стари град Милан Церовац, који је координирао Волонтерским сервисом током ванредног стања, а иначе је и један од оснивача истог, обратио се присутнима, захваливши за племенитост и хуманост, а председник ГО Стари град Марко Бастаћ је волонтерима уручио захвалнице и поклоне.

Велико срце волонтера и племенити посао који су радили током ванредног стања непроцењиви су, те је и захвалност Градске општине Стари град према њима неизмерна.

Волонтерски сервис ГО Стари град постоји више од деценију и у редовним условима је на услузи Старограђанима.