ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ОБЕЗБЕДИЛА ПРЕВОЗ ЗА УЧЕНИКЕ ОШ „ДРАГАН КОВАЧЕВИЋ“

Градска општина Стари град, одлуком Већа на 35. седници одржаној 24. јануара, и током другог полугодишта у школској 2012/2013. године обезбеђујесредства за превоз 33 ученика са посебним потребама ОШ „Драган Ковачевић“, на релацији Овча – Борча – ОШ „ Драган Ковачевић“ (Стари град, Шафарикова 8) – Борча – Овча. За ову намену из општинског буџета је издвојено око милион динара.

Општина Стари град редовно помаже активности и програмеове школе, набавку опреме и учила, и инфраструктурну обнову школског објекта. Тако су током 2011. године завршени радови на адаптацији и прилагођавању свих санитарних чворова особама са инвалидитетом , а зграда је опремљена системом обједињеног видео надзора.

Осим ових улагања, општина већ трећу годину за редом на почетку школске године, организује акцију „ Трећаци ONLINE“ у којој су јесенас ученици трећег разреда (584) свих основних школа, као и њихови наставници, добили нетбукове и бесплатну обуку за рад на рачунарима. Компјутери за ОШ „Драган Ковачевић“ су опремљени посебним софтвером за слабовиду децу.
Подсећамо да се на Старом граду налази 11 вртића, 8 основних и 12 средњих школа, у које општина, као друштвено одговорна локална самоуправа, континуирано улаже значајна буџетска средства како би староградској деци и ученицима обезбедила боље и безбедније услове за школовање.