ОПШТИНА НАГРАДИЛА ВУКОВЦЕ И ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Председник ГО Стари град Дејан Ковачевић и досадашња председница општине Мирјанa Божидаревић приредили су данас у свечаној општинској сали пријем за 118 Вуковаца и ђака генерације из основних школа и 15 ђака генерације средњих школа и за њихове професоре из школа са Старог рада.Талентованим ђацима су, уз дипломе, додели и поклоне ГО Стари град – двд фото апарате и ајпод уређаје, награде за њихов рад и труд током досадашњег школовања.

– Поносни смо на наше Вуковце и ђаке генерације. Млади и паметни људи који су постигли добре резултате су нам потребни. ГО Стари град ће их увек подржати и помоћи да остваре свој максимум у школовању. Наставићемо да их награђујемо али такође, наставићемо и са улагањима у образовне установе са наше општине, нагласио је председник Дејан Ковачевић.

Пријему је присуствовала и бивша председница општине Мирјана Божидаревић која је истакла да увек осетите лепо када стојите пред тако младим и паметним људима.

– Општина Стари град сваке године награђује најбоље и у почетку смо их награђивали књигама али како се мењаа време и напредује техника тако се мењају и поклони, нагласила је Мирјана Божидаревић

За постигнути успех Вуковци су на поклон добили дигиталне фото апарате и дипломе, док су ђаци генерација осим диплома награђени и ајпод уређајима.

Ђак генерације Прве економске школе, смер-банкарски службеник, Душан Анђеловић нам је поводом пријема и награда рекао: “Јако ми значи ово признање. Нисам ни знао да постоји свечаност. Сада сам добио ајпод, јуче сам од града Београда добио лап-топ. Што се тиче успеха радио сам напорно све четири године. Није то био неки претерани рад, али сам свакодневно помало учио. Конкуренција је била јака јер је у мојој школи било доста кандидата за ђака генерације. На крају су изабрали мене. Задовољство је бити данас овде са најбољим ђацима Старог града”.

Свршени основац Маша Мурђа, Вуковац из ОШ ’’Скадарлија’’ поносна је на на Вукову диплому: “Такође, веома ми је драго што је општина мислила на нас и што нам је обезбедила и лепе поклоне. Свиђају ми се. Веома ми значи признање и мислим да ми је оно добар подстицај за даљи рад и учење”.

Општина Стари град већ 12 година за редом награђује Вуковце и ђаке генерације основних и средњих школа.