ОПШТИНА НАГРАДИЛА НАЈБОЉЕ БАШТЕ, БАЛКОНЕ, ДВОРИШТА

Традиционална акција Савета за екологију СО Стари град „ Моје двориште мала плућа града“ завршена је данашњим проглашењем награђених у Кући Ђуре Јакшића у Скадарлији. „ Захваљујем свима који су учествовали у овој нашој дугогодишњој акцији и који су допринели да наша општина изгледа лепша и пријатнија“ рекла је председница општине Мирјана Божидаревић која је награђенима уручивала дипломе, статуе џивџана и пригодне новчане награде.

Жири Савета је током јуна обилазио територију општине и на основу претходно утврђених критеријума прогласио је најлепше баште, терасе, дворишта и баште ресторана и пословног простора .

У категорији за најцветнију улицу, ресторан проглашени су кафана „ Шешир мој“, док је за пословни простор награђена Српска банка у Скадарској улици, а за ресторан хотел „ LE PETIT PIAF“ који се налази иза Куће Ђуре Јакшића. Двориште вртића „Скаска“ у Улици Миће Поповића 14- а проглашено је за најуређеније.

За најлепшу терасу- балкон проглашен је балкон у Господар Јовановој 11, дело госпође Драгице Рачић, друго место освојила је тераса у Џорџа Вашингтона 21 око које се посебно потрудила госпођа Марика Новаковић и треће место освојила је тераса у Панчићевој 8 око које се потрудио господин Синиша Стефановић.

У категорији за најлепшу кровну терасу прво место освојила је тераса у Палмотићевој 25- а госпође Анђелке Јовановић, док је друго место припало кровној тераси у Македонској 35 о којој се брине госпођа Гордана Најдовић.

За најлепши међублоковски простор проглашен је простор у Светогорској 37 о коме се брине господин Петар Радман, друго место освојио је простор у Дунавском кеју 2 који је озеленео и уредио господин Раде Грујић и треће место припало је међублоковском простору у Улици Тадеуша Кошћушка 86 а о коме се брине и труди господин Милић Млађеновић.

У категорији за најлепше уређену башту – двориште прво место освојила је башта у Карађорђевој 17 коју улепшава и око које се брине господин Горан Настић. Друго место освојила је башта у Шафариковој 4 коју је озеленила и лепо уредила госпођа Марија Милошевић, док је треће место припало дворишту у Хиландарској 34 – 36 о коме се брине са својим комшијама господин Милан Одаловић.

„ Акција „ Моје двориште, мала плућа града“ обухвата више категорија и општина је ту да их награди за труд и да подстакне улепшајвање животног или пословног простора без обзира да ли власиници живе или раде на Старом граду. Драго нам је да је из године у годину све више учесника као и то да се грађани не пријављују сами већ их пријављују и њихове комшије“, изјавила је после доделе награда Мирјана Божидаревић.