ОЛИМПИЈСКЕ ПРИПРЕМЕ НА ДОРЋОЛУ

СРПЦ “Милан Гале Мушкатировић” и Олимпијски комитет Србије, потписали су уговор о сарадњи чиме су званично постали партнери у припремама српских пливача за Олимпијске игре у Рију.

Уговор о партнерству потписали су потпредседник ОКС Жарко Паспаљ и директор СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић” Бранислав Крекић, у присуству Марка Бастаћа из општине Стари град и олимпијаца Чабе Силађија и Ање Цревар.

Жарко Паспаљ је истакао да општина Стари град и СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић” могу да послуже као пример и за остале локалне самоуправе и спортске центре да и они остваре што бољу сарадњу с надлежним спортским савезима и Олимпијским комитетом Србије у интересу нашег спорта.

Марко Бастаћ из општине Стари град је олимпијцима пожелео много успеха:

– Част нам је што најбољи спортисти тренирају овде, у спортском центру који носи име нашег легендарног ватерполо репрезентативца. Ми треба да се захвалимо њима на прилици да их подржимо – рекао је Бастаћ.

Директор „Галета“ Бранислав Крекић је истакао да спортски центар успешно сарађује с пливачким савезима Београда и Србије:

– Желимо да у нашем спортском центру створимо најбоље услове за рекреативни, али и професионални, врхунски спорт и да тако постанемо спортски центар од националног значаја. Партнерство с Олимпијским комитетом Србије је потврда да смо остварили своје циљеве

Државни репрезентативац и олимпијац Чаба Силађи је истакао да пливачи већ користе овај базен и теретану за припреме.

– Тренирамо у изванредним условима. Нама пливачима је најбитније да можемо да користимо базен 365 дана у години јер у градовима у којима живимо нема затворених базена, а често ни базена олимпијских димензија.

Општина Стари град и њен спортски центар ће са поносом и задовољством бити домаћин тренинзима чланова олимпијског тима, који већ годину дана тренирају у врхунским условима „Галетових” базена и теретане. Надамо се да ће ова сарадња допринети новим успесима наших пливача на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, од 5. до 21. августа ове године.