ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА “СТАРОГРАДСКИ СПОРТ” НА “ГАЛЕТУ”

Сарадњом ГО Стари град и општинског Савеза спортова, данас је у Спортско рекреативном пословном центру „Милан Гале Мушкатировић“ одржана манифестација под називом „Староградски спорт“.

Спортску манифестацију посетио је велики број староградске деце – ученика првог и другог разреда ОШ која су се упознала са 15 спортова и спортских клубова заступљених на територији општине Стари град, како би изабрали спорт који баш њима одговара.

Домаћин догађаја био је председник Градске општине Стари град Дејан Ковачевић, а манифестацији су присуствовали чланови Већа општине, и наш прослављени атлетичар и саветник председника Спортског савеза Србије Дане Корица.

– Ово је један у низу догађаја којим покушавамо да заинтересујемо децу најмлађег узраста за спорт. На нашој општини постоји велики број спортских клубова који су веома успешни у раду са млађим категоријама и на овај начин желимо да скренемо пажњу колико је спорт важан за развој деце. Ово је време када нам деца више седе у кући него што се баве физичким активностима, али се заједно са Савезом спортова Стари град путем оваквих акција трудимо да свако дете пронађе себе у неком спорту – рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Основцима, који су на “Гале” дошли у пратњи својих учитеља, представили су се спортски клубови са Старог града. На затвореном базену Ватерполо клуб „Стари град”, Ватерполо клуб „Дорћол”, Ронилачки клуб „Себастиан“ и Клуб за уметничко и синхроно пливање „25 Мај“.

У спортској сали центра своје вештине приказали су чланови Рукометног клуба „Дорћол“, рагбисти РК „Дорћол“ и фудбалери ФК “Дорћол”, Корфбол клуб „Стари град“, Кошаркашки клуб „Док-Београд“, Џудо клуб „Лепа Србија“, Кендо клуб „Београд, Женски одбојкашки клуб „Поштар“ и “Спелеолошки одсек Београда.

У фоајеу испред затвореног базена на клупским штандовима староградским основцима су се предствили Планинарско скијашки клуб „Копаоник“ и Шаховски клуб „Делфин“.

Манифестација “Староградски спорт” на “Галету” трајала је пуна три сата, од 11 до 14 сати.