ОДРЖАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ДЕЦУ ИЗ ЗВЕЧАНСКЕ

Велики број заинтересованих грађана прошетао је данас, улицом Риге од Фере, дајући свој допринос хуманитарној акцији за децу из Звечанске под називом „Риге од Фере – Улица Моде“, коју су покренули модни брендови из ове улице и Градска општина Стари град, у оквиру општинског програма „Ваша иницијатива“.

Као једна од промотивних активности којом се улица Риге од Фере промовише као „Улица моде“ и место за добру куповину, у једночасовном програму, одржаном у делу улице од броја 2, до броја 6, организована је интерактивна ликовна радионица у којој су учествовала незбринута деца из Звечанске улице. У овој јединственој продавници маште, деца су грађанима продавала своје цртеже који су одштампани на кошуљама. Посебан печат акцији дао је и концерт са живом музиком, а комплетан приход од продаје уникатних кошуља намењен је управо Дому за незбринуту децу из Звечанске.

Према речима Ане Даниловић, заменице председнице општине Стари град,

овом акцијом насталом на иницијативу наших комшија, спојено је лепо и корисно: хуманост, уз промовисање младих дизајнера и њихових брендова.

Подсетимо, први у низу програма у оквиру хуманитарне акције за децу из Звечанске под називом „Риге од Фере – Улица моде“, одржан је 13. марта, у Заводу за културни развитак (Риге од Фере 4).

Акција, коју је покренуло шест модних брендова (СЗР „Must Have“, „Belgrade Workshop“, „Individuaл“, Бутик „Cherry“, Бутик „Yes London“ и „СТ Кошуље“), траје до 10. маја, када ће се сав прикупљени новац уплатити на рачун дома за незбринуту децу у Звечанској.