ОДРЖАНА АКЦИЈА „РЕЦИКЛАЖА ЗА СИЈАЛИЦУ”

У холу испред Свечане сале општинске зграде, данас је у оквиру акције „Рециклажа за сијалицу”, општина Стари град, делила грађанима штедљиве сијалице и мајице за знаком рециклаже.

У овој својрврсној еколошкој размени, грађани су доносили истрошене сијалице и за узврат добијали по једну сијалицу од 14W и мајицу којe су биле расположиве у женским и мушким моделма и укупно пет величина.

-Веома ми се допала ова идеја и пријатно ме је изненадила. Ја увек доносим употребљене сијалице. а поклоне сам хтела да оставим сиромашним грађанима. Ове младе девојке су ме ипак убедиле да их узмем. Одушевљена сам зато шти никада у животу нисам ништа добијала већ увек давала – рекла нам је Божана Јовановић, професорка у пензији.

Бојана, по занимању службеница, први пут је присуствовала акцији поделе штедљивих сијалица, досада је учествовала у акцији одбацивања лекова којима је прошао рок. Идеја јој се изузетно допада и задовољна је поклонима за које истиче на нису били неопходни.

Циљ ове акције коју Стари град, као еколошки одговорна општина, организује више година уназад, је да истрошене неонке, сијалице и батерије заврше у рециклажном центру, а не на депонији, како не би угрожавали животну средину, као и подизање свести Старограђана о заштити животне средине и правилном одлагању отпада.

У холу општинске зграде, у Македонској 42, током целе године налазе се специјалне посуде за прикупљање истрошених сијалица, неонки и батерија.