ОДРЖАНА 24. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД – УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2012. ГОДИНУ

Двадесет четврта седница Скупштине Градске општине Стари град одржана је данас, 28. децембра 2011. године. На седници, на којој је присуствовало 49 од укупно 56 одборника, усвојен је буџет ГО Стари град за 2012. годину.

На почетку седнице одборницима се обратио Миљан Дамјановић, шеф одборничке групе Српске радикалне странке са предлогом о проширењу дневног реда који су одборници већином гласова одбили, тако да су одборници у наставку седнице гласали о две тачке дневног реда – усвајању предлог одлуке о буџету ГО Стари град за 2012. годину и прелогу решења о изменама и допунама решења о именовању Изборне комисије ГО Стари град у сталном саставу.
Већином гласова присутних одборника усвојен је Предлог одлуке о буџету ГО Стари град за 2012. годину. Известилац је био Богица Петровић, руководилац Одељења за буџет и друштвене делатности који је између осталог истакао да укупни приходи и примања за 2012. утврђују у износу од 1. 221.253.000 динара. У сталну буџетску резерву издвајају се средства у износу од 6.500.000 динара а у текућу резерву се издваја износ од 3.555.000 динара.
Такође, већином гласова одборници су констатовали оставку Петра Миличковић (Либерално демократска странка) на дужност члана Изборне комисије ГО Стари град, а на његово место у комисији је именован Лазар Ђуровић, дипломирани правник, такође из Либерално демократске партије.