ОДРЖАНА 12. РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ – УСВОЈЕН ЧЕТВРТИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА 2017.

У присуству 50 од укупно 56 одборника јуче, 31. августа одржана је 12. редовна седница локалног парламента ГО Стари град. Одборници су разматрали три тачке дневног реда.

Већином гласова присутних одборника усвојен је четврти ребаланс буџета ГО Стари град за 2017. годину. Известилац по овој тачкки био је Андреј Белингар, начелник Општинске управе који је истакао да је општина морала да приступи изради четвртог ребаланса буџета за ову годину јер су се првобитно утврђена средства буџета увећала за укупно 11.200.000 динара. За потребе одржавања председничких избора Града нам је пребацио средства у износу од 2.363.590 динара и на основу тога утврдили смо нови обим буџета у износу од 850.536.551 динара”, истакао је Белингар.

У наставку седнице већином гласова изабрана су и два нова члана Већа ГО Стари град и то Зоран Млађеновић и Александар Новаковић. Такође, већином гласова одборници локалног парламента су донели решење о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама ценовника услуга ЈПСРПЦ ” Милан Гале Мушкатировић”. Корисницима ” Старогардске картице”се омогућава попуст 10 % на дневне и 15 % на месечне карте. Попусти се не остварују на услуге које подразумевају закуп.