ОДРЖАН СИМПОЗИЈУМ „ИНТЕГРАТИВНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА – ИСКУСТВА ПРАКСЕ“

Под покровитељством општине Стари град, а у организацији Удружења јавног здравља, Дома здравља „Стари град“ данас је у великој сали Општине, одржан симпозијум „Интегративна здравствена заштита – искуства праксе“. Циљ скупа је да се овдашњој стручној јавности , као и широј јавности укаже које све предности постоје у здравственом систему интегративне медицине у оквиру које постоји сарадња између практичара званичне и алтернативне медицине.

Скуп је отворио министар здравља Томица Милосављевић нагласивши да је ово тек почетак процеса увођења интегративне медицине у нашој земљи и да је сваки почетак тежак, те је неопходно да здравствени радници буду информисани о методама интегративне медицине како би могли да их препоручују својим пацијентима.

На симпозијуму су се представили директори референтних центара за фитотерапију, хомеопатију и кинеску традиционалну медицину регије Тоскана – др Фабио Фиренћуоли, др Елио Роси и др Соња Бачети.

У Дому здравља „Стари град“ сутра, 3.новембра 2009. године од 10 до 12 сати одржаће се скуп „ Панел за здравственог менаџера“. На скупу ће бити речи о примени интегративне медицине у здравствену заштиту при Домовима здравља јер је доказано да су методе алтернативне медицине делотворне, нешкодљиве и јефтине, као и да побољшавају комуникацију између пацијената и лекара.