ОЧИШЋЕНА ПЛУТАЈУЋА ДЕПОНИЈА НА САВСКОМ ПРИСТАНИШТУ

На иницијативу грађана и Градске општине Стари град, упућена је молба Министарству заштите животне средине, како би се уклонила плутајућа депонија на реци Сави код Бетон хале. Захваљујући брзој реакцији Министарства, депонија је у року од неколико дана очишћена и сада грађани могу уживати у лепом погледу на реку током шетње овим делом Старог града.

Уклањање постојећих депонија са наших улица и река јесте приоритет наше општине и Минстарства, али много важније од тога јесте да се сваки појединац и друштво у целини морају одговорније односити према животној средини, како би се спречио настанак нових депонија и еколошких проблема.

Чишћење плутајуће депоније представља наставак активности на уређењу општине Стари град. Током претходног периода, на иницијативу наших суграђана, уклоњене су депоније испод Пасареле која води од Бетон хале –  до Београдске тврђаве и потез од Куле Небојша до фудбалског стадиона ФК Дорћол.

Захваљујемо се Старограђанима који нам указују на проблеме и позивамо да наставе, како бисмо заједничким снагама радили на уређењу наше општине.