ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ОРГАНИЗУЈЕ ОБУКУ ЗА МЛАДЕ СТАРОГРАЂАНЕ – „МЕТОДОЛОГИЈА ПРИПРЕМЕ И РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКАТА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ“

Градска општина Стари град спроводи обуку за младе Старограђане, од 18 до 30 година, под називом „Методологија припреме и реализације пројеката у локалној заједници“. Обука ће се организовати на Златибору, у периоду од 16. до 18. септембра ове године, а похађаће је 20 младих са територије наше општине.

Тема тродневне обуке је писање пројеката за локалне донаторе, с обзиром да сматрамо да су млади људи важни чиниоци друштва у развоју локалне заједнице и да су њихов допринос и идеје веома важне за просперитет наше општине.

Такође, изабрани кандидати имаће прилику да дискутују о актуелним темама и развоју омладинске политике на општини Стари град, начинима успостављања потенцијалне сарадње са локалним актерима и институцијама, као и о проблемима са којима се суочавају у свакодневном животу.

Напомињемо да је једини критеријум за одабир кандидата – брзина, јер не постоји начин да се одлучне, спретне и особе жељне нових знања другачије квалификују и обуче за „Методологију припреме и реализације пројеката у локалној заједници“, верујемо да би другачији критеријуми били потпуна дискриминација.

Пријављени кандидати, који испуњавају прописане услове и који прођу селекцију биће контактирати 7. септембра.

Након обуке, на којој ће научити „свашта-нешто“, планирано је да се реализују пројекти на којима су теоријски радили током тродневне обуке, а општина Стари град ће издвојити одређена финансијска средства за њихову реализацију.

Позивамо све заинтересоване Старограђане,  старосног доба од 18 до 30 година, који имају пребивалиште на општини Стари град, да се дo 5.  септембра пријаве за ову интересантну и практичну обуку.

 

ПРИЈАВИТЕ СЕ ОВДЕ