ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА

Већ седму годину за редом омладина Јеврејске општине Београд организује манифестацију „Деца деци“, поводом прославе 1. јуна- Међународног дана детета. Циљ ове манифестације је промовисање мултиетничког друштва и стварање добрих односа. Данашњи догађај су подржали Град Београд и Општина Стари град, а међу присутнима на Тргу Републике били су Љиљана Јовчић, градски секретар за дечју заштиту, Мирјана Божидаревић, председница ГО Стари Град, Наташа Милошевић, члан Градског већа и Eyal Naor, заменик шефа мисије Амбасаде Израела у Србији.

-Циљ прослављана 1. јуна је да се деца међусобно упознају, а она који нису из Београда имају прилику да упознају главни град Србије. Данас у приредби учествују деца, припадници етничких заједница из целе Србије: Новог Пазара, Зрењанина, Суботице, Шида. Овим догађајем се промовише толеранција и остале хумане вредности за које се залажемо- рекла је председница ГО Стари град Мирјана Божидаревић.

Највећи спонзор, захваљујући коме је ова манифестација постала традиција, је светска хуманитарна јеврејска организација JOINT.

– Ми желимо да Јеврејска заједница буде отворена према спољном свету, а самим тим промовишемо и мултиетничко друштво. Деца свих националних заједница у Србији треба међусобно да се друже, и да једни другима представе своју културу- истакла је координаторка манифестације „Деца Деци“ Мина Пашајлић.

Дружење основаца се наставило у дворишту Синагоге, где је приређен ревијални део програма са многобројним изненађењима.