НОВИ БЕСПЛАТАН ПРОГРАМ ЗА ДЕЦУ – КОРЕКТИВНЕ ВЕЖБЕ ЗА ОСНОВЦЕ „ПОСЛЕ ГАЛЕТА ЗДРАВИ И ПРАВИ”

Градска општина Стари град и спортски центар „Милан Гале Мушкатировић” организују програм корективних вежби за староградску децу под називом „Здрави и прави” који је намењен ученицима нижих разреда основних школа. Ова својеврсна вежбаоница ће обухватати елементе гимнастике, атлетике и тимских игара, а часове ће држати професори физичког васпитања.

Вежбаоница ће се одвијати у форми класичног школског часа, али ће имати и забавни карактер, у чијем ће склопу бити и елементарне игре које имају веома важан утицај на организам, као што су бржа циркулација и дисање, а уз то ће развијати спретност, окретност, брзину и издржљивост. Групе ће бити креиране према моторичким способностима, и професори ће се на часовима посебно посветити физички слабије развијеној деци.

У данашње време деца млађег узраста се мање крећу или се баве само једним спортом и њихово здравље трпи због телесних деформитета и гојазности, што је последица недовољене физичке активности. Циљ вежбаонице „Здрави и прави“ је да се деца науче како се користи опрема, колико је спорт здрав, како се развија тимски дух, али и шта је спортска дисциплина.

Часови физичког који ће се у оквиру програма „Здрави и прави“ одвијати на „Галету“ трајаће сат времена.

Општина Стари град позива заинтересоване да се пријаве путем Контакт центра ГО Стари град 011/785-2-999 радним данима од 8 до 15.30 сати.