НОВА ПОМОЋ ЗА СТАНОВНИШТВО ОПШТИНЕ МАЛИ ЗВОРНИК

Општина Стари град упутила је данас нову помоћ – пакете са готовом и конзервисаном храном, флаширану воду, опремом за бебе и хигијенским производима у Мали Зворник. На подручју општине, вароши смештене на десној обали Дрине, након бујичних поплава покренута су бројна клизишта која су срушила и урушила неколико кућа и имања у оближњим засеоцима, оштетила пут Лозница – Бајина Башта, и оставила иза себе несагледиве штете на комуналној инфраструктури. Становништво, локална самоуправа и механизација комуналних предузећа свакодневно улажу велике напоре како би се живот што пре вратио у нормалу. Школе не раде.

Становништву општине Мали Зворник значајна је свака помоћ, а тренутно су најважнија храна, вода, средства за хигијену и опрема за бебе.

Помоћ коју Старограђани несебично и свакодневно доносе у општинску зграду, млади волонтери разврставају, пакују у кутије товаре у транспортна возила.

Прикупљање неопходних намирница се наставља у холу Градске општине Стари град, Македонска 42, од 00 до 24 сата.

Општина Стари град је од почетка ванредне ситуације помогла настрадалом становништву у Лајковцу, Параћину, Ужицу, Пожеги, Убу, Бајиној Башти, Трстенику, Петровцу, Свилајнцу, Смедеревској Паланци, Крупњу, Малом Зворнику, Љубовији и Шапцу, колективним центрима у Београду, београдским општинама Обреновац, Лазаревац, Палилула и Чукарица, као и местима Барич, Велики Црљени и Мало Црниће.

Неопходне информације можете добити на телефон општине Стари град 3220-721.