ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВЕ У АКЦИЈИ “ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД”

Акција “За зеленији Београд” сваке године има све више учесника, саопштило је данас “Зеленило-Београд” и позвало заинтересоване суграђане да се прикључе, у општинама где је пријављивање продужено до 12. јуна.

Пријављивање учесника, које траје од краја априла, продужено је у општинама Звездара, Чукарица, Палилула, Савски венац, Вождовац, Раковица и Стари град. Акција се организује 12. пут, уз подршку Секретаријата за комунално-стамбене послове, Секретаријата за заштиту животне средине, Службу за комуникацију и координацију односа са грађанима (БЕОКОМ), као и десет градских општина, наведено је у саопштењу.

Општине ће комисији на нивоу града доставити своје победнике у пет категорија: најлепша зелена површина око стамбене зграде, најлепши балкон, најлепша зелена површина испред пословних објеката, најлепше школско двориште и најлеше зеленило око предшколске установе.

Освајачи првих места са свих десет градских општина учествују у такмичењу на нивоу града. Завршна свечаност на којој ће бити проглашени “најбољи од најбољих” биће одржана крајем јуна, најавило је ЈКП “Зеленило-Београд”.