NEWGENERATIONSKILLS: ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ СОЦИЈАЛНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Градска општина Стари град и Институт Михајло Пупин у оквиру интернационалног пројекта NewGenerationSkills организују у понедељак, 16. априла, предавање на тему социјалног предузетништва, на Коларцу, од 11 до 13 сати, у сали Јосиф Панчић.

Предавање на коме ће се млади упознати са примерима иновативних предузећа у свету и у нашој землљи, одржаће представници Смарт колектива, а социјални предузетници из организација Лицеулице и Кварт представиће свој рад и како они доприносе бољем и достојанственијем животу бескућника, младих са инвалидитетом, младих са интелектуалним тешкоћама и другим угроженим групама, кроз продају магазина, ангажовани дизајн и илустрације.

Данас када социјалне и економске неједнакости у свету расту, многе људе повезује идеја да је могућ бизнис по мери човека. Да је могуће зарађивати новац и чинити нешто добро за заједницу. Та идеја се зове социјално предузетништво.

Градска општина Стари град, Институт Михајло Пупин и Смарт колектив позивају заинтересоване младе људе да се прикључите овом интерактивном предавању, које се реализује у оквиру пројекта „Unlocking the potentials for business and social innovation in the Danube Region by equipping young people with new generation skills“ – NewGenerationSkills.

Више информација може се добити на:

FB: https://www.facebook.com/Newgenerationskills-Serbia-267971326943417/

Instagram: https://www.instagram.com/newgenerationskills_serbia/

web: www.interreg-danube.eu/newgenerationskills