„NEWGENERATIONSKILLS“ – „БЕОГРАДСКА СОЦИЈАЛНА ИНОВАЦИЈА” ДРУГА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ У БУДИМПЕШТИ

У оквиру завршних активности пројекта „NewGenerationSkills“ Дунавског транснационалног програма, у Будимпешти је 4. јуна одржано међународно такмичење социјалних иновација у бизнису. Представник Београдске иновационе лабораторије „ЕУРЕКА“  Предраг Драгошан освојио је друго место са својим концептом „Local A Box”.

У оквиру квалификационе фазе такмичења у седам земаља представљено је преко 200 идеја док се 14 најбољих пласирало у финале. Другопласирана идеја „Local A Box“  заснована је на креира њу он-лине платформе преко које корисници, локално становништво али и туристи могу пронаћи интересантне активности у свом окружењу и на једном месту претраживати локације, догађаје и друге кориснике. Они се могу повезати са локалним корисницима који нуде своје услуге и желе да поделе знање, таленте, простор, опрему тако да обе стране могу имати користи. Корисници могу лакше него икада открити нове вештине, искуства, људе, док домаћини могу остваривати и профит. Све услуге, везе и размена информација  се дешава путем платформе која је главни канал комуникације.

Двогодишњи труд партнера из седам земаља региона Дунава, у оквиру пројекта „NewGenerationSkills“  Дунавског транснационалног програма резултирао је успешним повећањем иновационих капацитета, оснивањем иновационих лабораторија и реализацијом – Динамичког Пакета Учења (ДЛП) који су младима из партнерских градова омогућили да се упознају са појмовима социјалних иновација, оснивања бизниса и друштвено одговорног пословања.