НЕМА ЖИЧАРЕ, НАСТАВЉАМО БОРБУ ЗА СТАРИ ГРАД

Чуварима Калемегдана који већ 40 дана стражаре, грађанима који потписују петицију против изградње жичаре, стручњацима из различитих области које су повезане са овим пројектом, укључујући и одељење САНУ, данас се придружио и Управни суд који је утврдио и правну мањкавост овог суманутог пројекта, на коме инсистира вечити заменик Весић Горан.

Хвала свима на помоћи у овој борби.

Ово је велика победа грађана, али ми остајемо и даље у „Канцеларији за одбрану Калемегдана“ свесни да је ова криминална, нестручна и бахата власт спремна на све. Настављамо да бранимо Стари град и на Топличином и Гундулићевом венцу, у Душановој и Улици Џорџа Вашингтона, где градска власт, без консултације са грађанима, спроводи или планира да започне пројекте који трајно мењају изглед града и уништавају квалитет живота Старограђана.

Грађанска непослушност, као модел борбе против аутократске власти, почела је да даје резултате, прво у Београду, а убеђен сам да ће се овај вирус слободе ширити по Србији и довести до пада режима који грађане игнорише, а стручњаке омаловажава.