„НАШИ ПАРКОВИ СУ НАШЕ ОАЗЕ“

Удружење грађана „Камена колонија“ реализоваће мултимедијални еколошки и едукативни пројекат „Наши паркови су наше оазе“, од 15. марта до средине јула 2010. године.

Циљ овог пројекта јесте едукација грађана и очување чистоће и хигијене паркова на Старом граду. Едукација је намењена грађанима наше општине и свима који долазе у централно градско језгро.У ширем смислу циљ пројекта јесте да допринесе развоју свести код свих грађана да се мало више брину о свом окружењу.

Прва фаза пројекта покрива централне паркове на Старом граду, потез од Пионирског парка, Студентског трга до Калемегдана. Чланови удружења ће обилазити Страограђане „од врата до врата“, и кроз разговор евидентирати све власнике паса. Са њима ће водити краће разговоре и делити илустровани материјал и замолити их да се и они укључе у ову иницијативу. Друга фаза пројекта почеће средином јула. Пројекат „Наши паркови су наше оазе“ завршиће се великом мултимедијалном изложбом на Калемегдану. С обзиром да се ради о пројекту са великим социо – образовним значајем за све грађане Београда, Општине Стари град, на којој се реализије пројекат, Одлуком Општинског већа издвојила је 300.000 динара. Пројекат су финансијски подржали и Секретаријат за заштиту животне средине и ЈП Телеком Србија.