НАКОН ПУТОВАЊА У БРИСЕЛ, ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ СТАРИ ГРАД

Делегација ЕУ у Републици Србији и Градска општина Стари град, већ четврту годину за редом, организовали су путовање у Брисел за ђаке генерација из свих дванаест средњих школа које се налазе на Старом граду. Циљ овог заједничког пројекта је упознавање младих из Србије са институцијама Европске уније, као што су Европски парламент и Европска организација младих, али и унапређење знања и свести младих о значају процеса европских интеграција.

По повратку са пута, ђаке су примили председница Скупштине општине Стари град Мила Поповић, заменица секретара Скупштине општине Ива Паић, као и члан Већа општине, Александар Тодоровић, који је заједно са Ивом староградске средњошколце и водио у престоницу ЕУ.

– Путовање у Брисел је било дивно због тога што смо се сви зближили за јако кратко време и што су се међу нама родила лепа пријатељства. Мени се конкретно највише свидела посета Европској организацији младих, где смо се упознали са темом волонтеризма, што мене врло интересује. Имали смо времена да, осим институција Европске уније, посетимо и нека занимљива места, попут музеја и самог града Брисела.

Ово путовање је за мене било и забавно и информативно, а сигурна сам да сличне утиске носе и моји пријатељи – испричала је своје импресије о посети престоници ЕУ и главном граду Белгије ученица генерације Дрво арт школе Мила Вулић.

Председница Скупштине Мила Поповић и члан Већа Градске општине Стари град истакли су да су врата општине увек отворена за све нове пројекте младих који су усмерени на развој локалне заједнице.

– Позивамо вас да се увек са добром идејом обратите општини Стари град, а ми смо ту да то заједно спроведемо у дело. С обзиром да у Србији генерално постоји проблем волонтерског рада, ваша искуства у креирању једног таквог пројекта била би врло значајна – поручила је свршеним средњошколцима и садашњим бруцошима Мила Поповић.