НАГРАДНА ИГРА „КО ЈЕ ПРВАК СТАРОГ ГРАДА?“

Јавно извлачење првонаграђених добитника у наградној игри „Ко је првак Старог града“, обављено је 28. марта испед зграде Електро дистрибуције Београд у Јевремовој, код бине где се грађанима представио оркестар Војске Србије под диригентском палицом Павла Медаковића. Отварању кутије и извлачењу награда присуствовале су председница Мирјана Божидаревић и Ана Даниловић, заменица председнице, којима су помогли осмогодишњи Александар и девојчица Милица, који су међу многобројним купонима извукли три са правим одговором који гласи: Првак Старог града је Дејан Таировски, ученик првог разреда ОШ „Стари град“.

Испоставило се да је питање било „тешко“ јер је на многим купонима било написано Новак Ђоковић или Теодор фон Бург. Наравно, и Ђоковић и Теодор су прваци не само Старог града, Београда и Србије већ и освајачи бројних светских титула, Новак у тенису, а Теодор златних медаља на Међународним олимпијадама из математике, али само је један „ПРВАК“ јер похађа први разред основне школе на Старом граду. Прву награду- два комплета карата за Други тениски турнир „Сербиа опен“ – добила је ЈЕЛЕНА ЧУПИЋ, Нови Београд, из улице Џона Кенедија 11/27. Јелена је оставила мобилни телефон а каже да је купон у кутију која је стајала у холу општине убацила њена бака 2. Другу награду – два седмодневна пансиона у одмаралишту „Стеван Филиповић“ на Дивчибарама освојио је АЛЕКСАНДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ, са Старог града из Улице цара Душана 29. (стан Совиљ), а трећу награду – две сезонске карте за отворене базене СРПЦ „МГМ“ добио је АЛЕКСАНДАР КНЕЖЕВИЋ, Нови Београд, Јурија Гагарина 39. Као што видимо, Информатор се чита у целом Београду, а многи имају рођаке, пријатеље, баке и деке на Старом граду.

Oпштина Стари град покренула је у Информатору крајем децембра наградну игру. За учешће било је потребно заокружити на купону име једног од три понуђена одговора – Теодор Фон Бург, освајач златних медаља на олимпијадама из математикe, Новак Ђоковић, шампион турнира Serbia Open или Дејан Таировски, ученик првог разреда ОШ „Стари град“ и убацити купон са личним подацима у кутију која се налазила у холу Општине или одоговор послати мејлом на Одсек за информисање informativna@starigrad.org.rs. Право учешћа имали су сви грађани, сем запослених у Општинској управи.