НАГРАЂЕНИ ТАЛЕНТИ МАТЕМАТИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

На свечаности у општини Стари град, Мирјана Божидаревић, председница општине, уручила је данас, награде ученицима Математичке гимназије који су у 2008.

години освојили значајна признања на међународним такмичењима из математике, астрономије и информатике. Освајачима златних медаља припала је стимулативна новчана награда од по 20 хиљада динара, сребрних по 15 и бронзаних по 10 хиљада динара. Присутно је било 20-так ученика, не само из Београда a међу којима и неколико, сада већ, студента, као и Срђан Огњановић, директор гимназије. Испред општине додели награда су присуствовали и Ана Даниловић, заменица председнице општине и Бранка Аранђеловић, члан Општинског већа.

“Честитам вам и желим вам лепу и успешну будућност”, рекла је Мирјана Божидаревић. Директор Срђан Огњановић се захвалио председници и општини Стари град на дугогодишњој подршци Математичкој гимназији и талентованим ученицима.

Награде су добили, за освојену златну медаљу: Лука Милићевић, Теодор Вон Бург, Душан Милијанчевић, Александар Васиљковић, Стеван Гајовић;

За сребрну медаљу: Невена Николић, Наташа Драговић, Филип Живановић, Марија Јелић и Игор Спасојевић, и за бронзану медаљу: Милена Милошевић, Тамара Шумарац, Петар Пантелић, Раде Шпегер, Душан Јоксимовић, Владимир Николић, Маја Кабиљо, Мирослав Богдановић, Немања Трифуновић и Александар Миладиновић.

После доделе награда, уследио је спонтани разговор челника општине са директором и ученицима уз коктел и са заједничком жељом да се и следеће године сретну, у проширеном саставу и са новим медаљама.

Општина Стари град традиционално награђује најбоље и најуспешније ђаке и студенте, са циљем да их све мотивише да покажу врхунске резултате и да најталентованији остану у земљи. Тако се свим ђацима “првацима” у октобру организује пријем уз пригодне поклоне а награђују се и вуковци и ђаци генерације из средњих школа.