НАГРАДЕ ЗА ИНФОРМАТИЧАРЕ И ТИМ ЦРВЕНОГ КРСТА

Лука Милићевић, ученик Mатематичке гимназије, и Угљеша Стојановић, ученик Рачунарске гимназије, освајачи медаља на 21. међународној информатичкој олимпијади, одржаној од 8. до 15. августа у Бугарској, данас су били гости општине Стари град, која их је наградила за остварене успехе.

На свечаном пријему у малој сали, председница општине Мирјана Божидаревић, уручила им је новчане награде. За освојену сребрну медаљу у Бугарској Лука Милићевић добио је 20.000 динара, док је Угљеша Стојановић за бронзано одличје од општине Стари град добио 10.000 динара.

– Постигли сте изузетан резултат који је плод дуготрајног рада. Општина жели и даље да вас мотивише, како би наставили да будете пример свима – рекла је Мирјана Божидаревић, поздравивши притом и присутне професоре.

Председница Мирјана Божидаревић уручила је и награде од по 10.000 динара члановима тима Црвеног крста „Стари град“, који је освојио титулу европског шампиона на такмичењу у Немачкој. Шесточлани тим са Старог града чинили су: Нина Јовановић, Јована Маринковић, Никола Ивановић, Александар Мајсторовић, марија Славковић и Катарима Чомић.

Председница Мирјана Божидаревић честитала је члановима тима Црвеног крста „Стари град“, који су успели да освоје прво место на тако великом такмичењу где су се у пружању прве помоћи такмичили и много старији и искуснији од њих.

– Припадници нашег тима Црвеног крста такмичили су се са медицинским особљем које већ ради у хитним медицинским службама, тако да је њихов успех тим значајнији – истакла је председница Божидаревић.