НАГРАДЕ УЧЕНИЦИМА МАТЕМАТИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Делегација Градске општине Стари град посетиће сутра, 30. септембра, у 14,00 сати Математичку гимназију, која се налази у Kраљице Наталије 37.

Том приликом председница Мирјана Божидаревић уручиће ученицима Математичке гимназије, који су својим успесима показали да су прави амбасадори знања наше земље, новчане награде за постигнуте резултате. Одлуком Општинског већа ученици су награђени са укупно 290.000 динара за освојене златне, сребрне и бронзане медаље на 51. Међународној олимпијади из математике у Казахстану, 27. Балканској математичкој олимпијади у Молдавији и на 41. Међународној олимпијади из физике у Хрватској.

Градска општина Стари град редовно подржава успехе ђака у свим областима и настоји да покаже да се знање исплати и цени.

За освојену златну медаљу на Међународној олимпијади у Казахстану награђен је изузетно талентовани Теодор фон Бург са 30.000 динара; Лука Милићевић и Теодор фон Бург освојили су златну медаљу и на 27. Балканској математичкој олимпијади у Молдавији, и за то им је припала новчана награда такође у висини од по 30.000 динара. За освојене сребрне медаље у Казахстану, награђени су са по 20.000 динара – Лука Милићевић, Михајло Цекић и Душан Милијанчевић, док је Александри Димић, за освојену сребрну медаљу на 41. Међународној олимпијади из физике у Хрватској, припала награда од 20.000. „Сребрни“ на 27. Балканској математичкој олимпијади у Молдавији Стеван Гајовић и Душан Милијанчевић награђени су са по 20.000 динара, а Раде Шпегар и Стеван Гајовић заслужили су по 10.000 за освојене бронзане медаље. Међународној олимпијади из математике. Бронзане медаље које су освојили Александар Васиљковић, Јездимир Милошевић, Душан Перовић и Угљеша Стојановић на Међународној олимпијади из физике у Хрватској награђене су са по 10.000 динара.

Такође на листи награђених са по 10.000 динара су и Михајло Цекић и Раде Шпегар за освојене бронзане медаље на 27. Балканској математичкој олимпијади у Молдавији.