НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ ОДРЖАН ДЕЧЈИ ХЕПЕНИНГ

Поводом обележавања Дечје недеље, данас је на Тргу Републике одржан велики Дечји хепенинг. Распевана и шарена поворка од око 150 предшколаца и основаца кренула је из дворишта ОШ „Краљ Петра Први“, прошла Кнез Михаиловом улицом и стигла до Трга Републике, где се одржавала централна манифестација.

Учесницима хепенинга обратила се председница општине Стари град Мирјана Божидаревић честитајући им Дечју недељу пожелевши им да буду здрави, да добро уче, али и да се играју.

Ристо Рацо, председник Скупштине организације Пријатељи деце „Стари град“ поздравио је окупљену децу, њихове васпитаче и наставнике. „Ово је веома леп дан, дан када се дружите и уживате у вашим правима. Желим вам да будете добри ђаци, али и да имате времена за дружење и игру“.

Након тога уследио је пригодан културно–уметнички програм у коме су учествовали предшколци из вртића „Лептирић“ и „ Вила“ и ученици из свих староградских основних школа. За све то време ученици су цртали ликовне радове на тему “Мој омиљени кутак“, а проглашена је и најлепша маска.

Прво место освојила је групна маска „Златна јабука и девет пауница“, предшколаца из Предшколске установе „Дечји дани“, из вртића „ Лептирић“, док је друго место освојила маска „ Бундева“, ученика Невена Дуковског из ОШ „ Вук Караџић“.Треће место освојила је групна маска „ Мала сирена“ предшколаца из вртића „ Вила“.