НА ДОРЋОЛУ ДАНИ КРЕАТИВНОСТИ

Фестивал „Миксер“ који обједињује неколико креативних дисциплина 25. маја отворен је код силоса фирме „Житомлин“ на Дунавском кеју. Манифестација ће трајати до 29. маја, а за то време ће се одржати низ концерата, трибина, изложби и пројекција филмова.

Техничка школа „Дрво арт“, најмлађи је учесник фестивала креативности. „Дрво арт“ се појављује као најмлађи учесник фестивала и једина стручна школа која је потпуно равноправно наступила уз своје старије колеге са неколико уметничких факултета и одсека.

После свечаног отварања фестивала емитован је документарни филм „ново време“ Игора и Марка Стоименова, који се бави тематиком рок музике у бившој СФРЈ. После пројекције филма, наступ су имали и бендови „Mistake Mistake“, „Хоркестар“ и „Сви на под“.

– Око актуелних тема мишљења ће размењивати домаћи, регионални и светски експерти, дизајнери, архитекте, социолози и психолози, „еко активисти“ и људи из бизниса и медија. Желимо да кажемо да осим уметности, људи могу да буду креативни и у бизнису, спорту, природним наукама… Идеја је да Балкан, прикажемо као регију која не заостаје за светом, па ћемо гостима из целог света покушати да покажемо да можемо да имамо битну улогу – рекла је Маја Лалић, креативни директор „Миксера“.

Свечаном отварању фестивала присуствовала је и Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град