МИНИСТАР НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ И ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ РАДОСЛАВ МАРЈАНОВИЋ ПОСЕТИЛИ ОШ „ДРАГАН КОВАЧЕВИЋ“ ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, заједно са помоћницом министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић и председником Градске општине Стари град Радославом Марјановићем, посетили су данас ОШ „Драган Ковачевић“ поводом почетка нове школске године.

Домаћини, Силвана Павловић, директорка школе и председница Заједнице школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом РС, и колектив школе дочекали су високе званице и драге госте. У свечаној сали „у срцу града, где је једна школа драга“, гости су заједно са родитељима и ђацима-првацима присуствовали пригодној приредби, коју су за њих припремили ученици и наставници, ове једиственe школe у нашој земљи, која се налази у Шафариковој улици, на Старом граду.

Директорка Павловић је поздравила драге госте, родитеље и нове ђаке, и нагласила да је ОШ „Драган Ковачевић“ од свог оснивања била и остала једниствена образовна установа за припремно предшколско и основно образовање и васпитање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом.

„Добродошли у школу где је загрљај уточиште, а осмех храбри! Поносимо се нашим резултатима јер је од седамдесетих година до данас 40 одсто наших ученика завршило факултете или одбранило докторате. Зато настављамо визију и програм оснивача ове јединствене школе у свету“, поручила је директорка Павловић пожелевши добродошлицу деци и родитељима у њихову нову породицу.

Радослав Марјановић, председник општине Стари град, која је „прави и искрени пријатељ ОШ „Драган Ковачевић“, пожелео је првацима, родитељима и колективу успешну, сигурнију и безбрижнију нову, школску годину.

„Данас је свакако један од најважнијих дана за све родитеље чија деца крећу у школу. Општина је за 570 ђака првака припремила пригодне поклоне јер желимо да вам први школски дан остане у трајном сећању. У поклон – рачневима добродошлице налази се потребан прибор који ће прваци користити у првим школским данима. Такође, у сарадњи са градом за све основце и средњошколце обезбеђени су и бесплатни уџбеници. Брига о школама и деци је приоритет у нашем раду, и то ћемо наставити и у будуће, јер је стварање лепших и бољих услова за безбедније и сигурније учење и дружење наше деце на Старом граду и другим општинама Београда, наш примарни циљ“, поручио је председник Марјановић.

Министар Селаковић је ђацима, родитељима и запосленима пожелео срећан почетак нове школске године, наглашавајући да је данашњи дан најважнији за оне који крећу у школу.

„Добродошли у вашу проширену породицу. Треба да знате да је породица извор и уточиште сваког од нас. Овде ћете учити како се решавају проблеми, а сваки проблем се лакше решава у загрљају породице“, нагласио је Селаковић и подсетио присутне да је и сам имао прилику да се упозна са колегама који су су завршили ОШ „Драган Ковачевић“ и били међу најбољим студентима на Правном факултету. Он је навео податак да у Србији има укупно 48 специјалних школа, од којих је 16 у Београду и да у њима запослени савесно и одговорно раде свој посао.

„Радећи у овом министарству, један од задатака који имам јесте да стварамо боље услове, да свако ко заврши и овакве школе добије посао или започне свој посао“, рекао је Селаковић и додао да се помоћница министра у Сектору за особе са инвалидитетом Биљана Барошевић сваког дана свим срцем бори за то. Министар је поручио родитељима, да ће се све стране – школа, запослени у школи, локална самоуправа и Влада, заједно са родитељима, трудити да ђацима створе услове за један пут у миран, безбедан и успешан живот у коме ће они једнога дана стварати своје породице.Након пригодне приредбе, у којој су учествовали ученицици другог разреда ове школе, министар Никола Селаковић,  помоћница министра Биљана Барошевић и председник општине Стари град Радослав Марјановић, заједно су уручили првачићима поклоне добродошлице  – ранце са перницом пуном бојица и фломастера, лењирим, темперама, воденим бојицама, четкицама и футролама за блок, пластелином, шестарима, резачима, гумицама, графитним оловкама, као и „Бамби“ слатки пакетић.