„ЛЕТО У СКАДАРЛИЈИ“

Овогодишња манифестација „Лето у Скадарлији“ окупила је велики број учесника како би се побољшала туристичка понуда боемске четврти. На данашњем сређивању Скадарске улице окупили су се представници ГО Стари град, Туристичке организације Београда , ЈКП „ Београдске пијаце“ и „Београдизација Београда“.

– Градска општина Стари град у сарадњи са Туристичком организацијом Београда и Градом учествује у обогаћивању летњег програма акције „ Лето у Скадарлији“. Као што видите, данас смо се окупили да средимо зграде и поставимо тезге на којима ће антиквари продавати сувенире, док ће се на другима продавати воће и поврће и мед. Осим овога, у вечерњим сатима ће се се испред Куће Ђуре Јакшића одржавати програми, а једном недељном наступаће и „Скадарлијски секстет“. Користим прилику да позовем све Старограђане , Београђане али и домаће и стране туристе да дођу и уживају у чарима најцветније староградске улице, да у доброј музици и храни проведу летње вечери“, каже Милан Церовац, координатор акције „Лето у Скадарлији“ испред ГО Стари град.

Уметници из Београдизације Београда прали су графите са фасада зграда а неке зграде су и кречене. Тек постављене тезге које чине малу летњу пијацу, пројекат „Градских пијаца“, млади уметници су бојили у веселе летње боје.

– Туристичка организација са општином Стари град спроводи програм којим се трудимо да привучемо што већи број гостију. Осим „скадарлијске „даме, најстаријом београдском улицом шетаће глумци обучени у одела каква су се носила крајем 19 и почетком 20 века. Скадарлијом ће шетати Ђура Јакшић, Бранислав Нушић….. Свакодневним програмима потрудићемо се да бар на кратко вратимо дух старих времена. Дођите да и ви будете део скадарлисјке приче- поручио је Дејан Веселинов, директор ТОБ-а.